e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι και Καθηγητές εξ Αυστρίας στη Χάλκη

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, όμιλος Αυστριακών κληρικών και Καθηγητών, υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου και του Καθηγητού του Πανεπιστημίου του Graz Ελλογ. κ. Γρηγορίου Λαρεντζάκη, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
    Οι υψηλοί επισκέπτες, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο Σεβ. Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Salzburg κ. Franz Lancker και ο προκάτοχος αυτού, Alois Kothgasser, ο Πρόεδρος του Pro Oriente και ο Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου του Graz, έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Καθηγούμενος καλωσόρισε τους Αρχιερείς, τους Καθηγητές και τους λοιπούς επισκέπτες στο ιστορικό πνευματικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος στην ιστορία και την προσφορά του στον Χριστιανισμό και την ανθρωπότητα.
    Κατά την ξενάγηση των επισκεπτών στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής, ο Καθηγητής κ. Λαρεντζάκης περιέγραψε διά βραχέων από της Καθηγητικής έδρας τα βιώματά του κατά τα έτη της φοιτήσεώς του στην Σχολή, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην συμβολή της Σχολής στο πεδίο του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών. Τέλος, οι υψηλοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: