e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή, 27.11.22, στην Φανερωμένη Βανάτου, προεορτάζοντας τον Άγιο Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη

Πρωί Κυριακής ΙΓ΄Λουκά, 27ης Νοεμβρίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, η Ευχαριστιακή Σύναξη, προεορτάζοντας μάλιστα τον άγιο νεοϊερομάρτυρα Φιλούμενο τον Ιεροσολυμίτη. Εκτέθηκαν για προσκύνημα η ιερά Εικόνα Του και απότμημα εκ του μαρτυρικού Δέρματός Του. 
        Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από το ψαλτήριο οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Δρογγίτης, ο δε κ. Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα προς το εκκλησίασμα περί του τιμωμένου Μάρτυρος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.
        Κατ' αυτή την ημέρα, εξάλλου, έγινε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του πρόωρα και αυτοθέλητα κεκοιμημένου Ενορίτου μας, μακαριστού Λάμπρου Μούσουρα.
        Αξίζει να υπομνησθεί ότι αύριο, 28/11, παραμονή της μνήμης του Αγίου Φιλουμένου, από ώρα 4 μ.μ., θα γίνει απογευματινή Ευχαριστιακή Σύναξη στο μικρό Παρεκκλήσιο που τιμάται επ' ονόματί του, πίσω ακριβώς από το Ιερό Βήμα του Ναού της Φανερωμένης. Εάν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος, η εορτή θα λάβει χώραν εντός του Ναού της Φανερωμένης.







































Δεν υπάρχουν σχόλια: