e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Εορτή Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Στο ναΰδριο της Σχολής τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. 
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών Νεοκαισαρείας Χρυσοστόμου, διατελέσαντος Καθηγητού και Σχολάρχου κατά τα έτη 1942-1950, Εφέσου Χρυσοστόμου, επίσης Καθηγητού της Σχολής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Β’ και Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου, απάντων αποφοίτων της Σχολής, καθώς και του πρότριτα κοιμηθέντος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου. 
 Επίσης, επί τη εορτή του Ιερού Χρυσοστόμου η Θεολογική Σχολή εκφράζει δημοσία τις ολόθυμες ευχές της προς τον εορτάζοντα Εφοροταμία αυτής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τυγχάνει εκ των τελευταίων αποφοίτων του Θεολογικού Τμήματος της Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: