e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Τσερνίχιβ Ουκρανίας: Ο Κιέβου Επιφάνιος προεστός της πανηγύρεως της Αγ. Αικατερίνης [photos]

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Τσερνίχιβ.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022, την ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και του Αγίου Μερκουρίου του Τσερνίχιβ (σ.μ. με το Ιουλιανό Εορτολόγιο), ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Τσερνίχιβ.
Ο Προκαθήμενος της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ρίβνε και Όστροχ Ιλαρίωνα, τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνίχιβ και Νιζίν Ευστράτιο και τους κληρικούς της Επισκοπής Τσερνίχιβ.
Οι υπερασπιστές της πατρίδας, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Τσερνίχιβ Βιάτσεσλαβ Τσάους και πιστοί προσήλθαν επίσης να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.
Στο τέλος της πανηγυρικής Λειτουργίας, ο Προκαθήμενος καθαγίασε εικόνα προς τιμήν των αγίων μαρτύρων Πίστης, Ελπίδας, Αγάπης και της μητέρας τους Σοφίας, καθώς και προς τιμήν των αγίων γυναικών-μυροφόρων. Ο Μακαριώτατος, μαζί με τους επισκόπους και τους πιστούς, προσκύνησαν τα τίμια λείψανα του Αγίου Μερκουρίου του Τσερνίχιβ, ηγουμένου του Μπριχίνυ.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας απένειμε επίσης τιμητικό Δίπλωμα Ευλογίας στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης του Τσερνίχιβ Βιάτσεσλαβ Τσάους, στον Υποστράτηγο Βίκτωρα Νικολιούκ, στην Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού και Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Λιουντμίλα Ζαμάι, καθώς και μετάλλια για την αγάπη και τη θυσία προς την Ουκρανία στους στρατιωτικούς Ντμίτρο Μπατιούκ και Αρτέμ Ραντιόνοφ.
Εκ μέρους της τοπικής κοινότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο για την επίσκεψή του, για την συλλειτουργία και την πνευματική φροντίδα και του προσέφερε ένα πρόσφορο και μια ανθοδέσμη.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο πολυχρονισμό στο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)









































Δεν υπάρχουν σχόλια: