e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ADDRESS By Ecumenical Patriarch at the Clergy Dinner Chelsea Harbor Hotel, October 21, 2022


Your Eminence Archbishop Nikitas of Thyateira and Great Britain,

Beloved Clergy and Devout Community Leaders,

We open with the words of the Prophet and Psalmist David, who assures us “how beautiful and delightful it is for us to be together as brothers” in the Lord!

Address of Ecumenical Patriarch at the Holy Temple of St Nectarios at Battersea, London, 21 October 2022


Your Eminence, Archbishop Nikitas of Thyateira and Great Britain,

Your Eminences,

Your Graces,

Reverend Clergy,

Esteemed Archons,

Community leaders,

Distinguished guests,

Προσφώνησις Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κατὰ τὴν ὑποδοχὴν εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίων Πάντων (21.10.22)


Μὲ βαθεῖαν συγκίνησιν καὶ ὁλόθερμον εὐχαριστίαν πρὸς τὸν ἐν Τριάδι Θεόν, ἱστάμεθα ἐν μέσῳ ὑμῶν, μετὰ τῆς τιμίας ἡμῶν συνοδείας, ἐπὶ τοῦ ἐδάφους τοῦ Ἡνωμένου Βασιλείου, τῆς κραταιᾶς χώρας τῆς Μεγάλης Βρεταννίας, εἰς τὴν περιώνυμον πρωτεύουσαν αὐτῆς, τὸ κοσμοπολιτικὸν Λονδῖνον, καὶ μάλιστα εἰς τὸν περικαλλῆ Ἱερὸν Καθεδρικὸν Ναὸν τῶν Ἁγίων Πάντων Camden Town. Ὡς γνωστόν, ὁ Ἱερὸς Ναὸς οὗτος ἱδρύθῃ τὸ ἔτος 1948 καὶ ἀπὸ τότε εἶναι τὸ κέντρον τοῦ Κυπριακοῦ Ἑλληνισμοῦ εἰς τὸ Λονδῖνον. 

Δοξολογία για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Λονδίνο

Δοξολογία στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων Λονδίνου τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2022, επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ονομαστήρια Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ

Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στον Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ, εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, Προϊσταμένου του Ναού, με αφορμή την εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Χριστοδούλου του Θαυματουργού.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας τίμησε τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο

Με τον προσήκοντα σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή, εορτάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στον Πύργο, ο Προστάτης της ΕΛ.ΑΣ. Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος ο οποίος υπήρξε συνεπής στο καθήκον της πίστεως και της αγάπης του Χριστού. Μαρτύρησε και κακοπάθησε με θάρρος και με τόλμη μοναδική ώστε να καταστεί πρότυπο ανδρείας και μαρτυρία αγιότητας. Παράλληλα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε και η «Ημέρα της Αστυνομίας», η οποία θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. στην Πατρίδα και την κοινωνία μας. Η Ελληνική μας Αστυνομία αποτελεί το ισχυρό τείχος προστασίας των νομοταγών πολιτών και ανάσχεσης απέναντι σε κάθε απειλή, σε κάθε έγκλημα, απέναντι σε κάθε επιτήδειο που επιβουλεύεται την ελευθερία και την περιουσία κάθε πολίτη.

Οι Ρώσοι απαγορεύουν διδασκαλία ελληνικών στη Μαριούπολη

Το 46ο Σχολείο της Μαριούπολης, βάσει διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας – Ουκρανίας, υπήρχε «πιλοτικό σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας», όπου οι Ομογενείς και Ουκρανοί μαθητές διδάσκονταν καθημερινά και σε υποχρεωτική βάση την νέα ελληνική γλώσσα.