e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Κάιρο: Άρχισε η Ειρηνική Επίσκεψη Επιφανίου Κιέβου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Στις 3 Μαρτίου 2023 ξεκίνησε η ειρηνική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β΄, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας έφθασε στο Κάιρο (Αίγυπτος). Ο Μακαριώτατος συνοδεύεται από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Βινίτσης και Μπαρ Συμεών, τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτη Μπίλα Τσέρκβα Ευστράτιο, τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Λίλο και τους Αρχιδιακόνους Βασίλειο Διδόρα και Ανδρέα Σιντόρ.
Στο αεροδρόμιο του Καΐρου, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Αίγυπτο, κ. Μίκολα Ναχόρνι, και το επιτελείο του. Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τους προσκεκλημένους από την Ουκρανία υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Αθήνα, και ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, Πατριαρχικός Έξαρχος Καΐρου.
"Μακαριώτατε, είναι μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε στη γη της Αιγύπτου, ευλογημένη από τα πόδια του Σωτήρος και της Παναγίας! Εκ μέρους του Πατριάρχου μας Θεόδωρου, καλωσορίζουμε θερμά εσάς και τη συνοδεία σας. Γνωρίζουμε τα δεινά του ουκρανικού λαού και συμπάσχουμε μαζί σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του πολέμου. Την ιερή ημέρα του Θριάμβου της Ορθοδοξίας, θα ενωθούμε γύρω από τη Θεία Ευχαριστία και θα προσευχηθούμε για το τέλος του πολέμου και τα δεινά των Ουκρανών από τις συνέπειές του", δήλωσε ο Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος.
"Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο για την πρόσκληση, ευχαριστούμε επίσης εσάς, Σεβασμιώτατοι, για τη θερμή υποδοχή και τις ευχές", είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απαντώντας: "Νιώθουμε την προσευχή και την υποστήριξη του Πατριάρχου Θεόδωρου και της Αγίας σας Εκκλησίας".
Τις επόμενες ημέρες, η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Προκαθήμενό της, θα επισκεφθεί τα εξέχοντα προσκυνήματα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, ενώ την Κυριακή 5 Μαρτίου θα τελεστεί πανηγυρικό Συλλείτουργο Προκαθημένων στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από τον Πατριάρχη Θεόδωρο και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας












Δεν υπάρχουν σχόλια: