e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Ανάσταση και Λειτουργία Πάσχα 2023 στη Βέροια


Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 το βράδυ ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παννυχίδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας. 

Στη συνέχεια μετέβη στην Πλατεία Ελιάς, όπου προεξήρχε στην επίσημη τελετή της Αναστάσεως με τη συμμετοχή και των ενοριών του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και των Αγίων Αναργύρων, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών, ενώ λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη» ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο της Αναστάσεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου προεξήρχε στην Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: