e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Πεντηκοστή 2023 στα νησιά Φίτζι

Με μεγάλη ευλάβεια και ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Saweni, στα νησιά Φίτζι, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Στις ιερές ακολουθίες που τελέστηκαν στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, προεξήρχε ο πρώτος Φιτζιανός ιερέας Πρωτοπρεσβύτερος π. Βαρθολομαίος Senibulu, συμπαραστατούμενος υπό του π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη, φιλοξενούμενου κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και των τοπικών ιερέων π. Γεώργιο Pillay και π. Ανδρονίκου Erasmus. Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσαν παιδιά του Ορφανοτροφείου Αγίας Ταβιθάς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, έγινε η περιφορά της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος στο προαύλιο και ακολούθησε η καθιερωμένη εόρτια τράπεζα και εκδήλωση στην τράπεζα της Ενορίας.

Τέλος, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Saweni Φίτζι, π. Ανδρόνικος Erasmus, μετέφερε τις εόρτιες ευχές και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ιερείς και όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: