e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Μπέϊκοζ της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο ανατολικότερο άκρο της παραθαλάσσιας περιοχής του Βοσπόρου, στην ασιατική Κωνσταντινούπολη της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, το Μπεϊκοζ.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του ως άνω Ναού, Πρεσβ. κ. Ιωάννης Νικολαΐδης, με τον Διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή, ενώ τους ύμνους απέδωσε μελωδικά ο κ. Σταμάτιος Κίσσας, πρωτοψάλτης και Άρχων πρωτομαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, πολλοί πιστοί από την Πόλη και την οικεία Μητρόπολη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευλόγησε τους άρτους οι οποίοι προσφέρθηκαν από την Κοινότητα υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των πιστών, ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα περί του προσώπου της τιμώμενης Αγίας και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφοροεπιτροπής, ευχήθηκε ιδιαιτέρως σε όσες και όσους φέρουν το όνομα της Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: