e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μονή Αγ. Μαρίνας Βόνης και στον Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος το Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023, ιερούργησε στο Βυζαντινό Εκκλησάκι της Ι. Μονής Αγίας Μαρίνας Βόνης μετά του Διακόνου π. Πέτρου Αράπογλου. Την επόμενη, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, ο Μακ. κ. Θεόδωρος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, τέλεσε το 40νθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Γεωργίου Ταμπακάκη και ομίλησε καταλλήλως.

Ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας απουσίαζε στη χώρα Σφακίων, όπου λειτούργησε μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Πανοσ. Αρχιμ. Αθανασίου Καραχάλιου, και τέλεσε παρουσία του Δημάρχου Σφακίων το μνημόσυνο των θυμάτων της ασφάλτου στο Δήμο Σφακίων. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αράδαινα όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Σφακιανού οπλαρχηγού Χατζή Γιώργη Κελαΐδη από το Μουρί Σφακίων και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στην ομιλία του έκανε μια επισκόπηση στον Οπλαρχηγό Χατζή Γιώργη Κελαΐδη (1784–20.03.1824).

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: