e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ομιλία Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Με πολλή αγάπη και στοργή μίλησε κατά τον χαιρετισμό του προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, προς τους Θεοφ. Επισκόπους και επίσης προς τον Κλήρο και τον Λαό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της πέμπτης ηπείρου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.κ. Νικήτας, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Σεβ. κ. Νικήτας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως και, εν συνεχεία, κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών της.

Αφού μετέφερε τις θερμές, πατρικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι σήμερα εδώ όχι για να σας κρίνω, αλλά για να σας βοηθήσω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ τον Αρχιεπίσκοπό σας, αφού και οι δυο είμαστε στο ίδιο καράβι. Μη διστάσετε να εκφράσετε τη γνώμη σας για όλα τα θέματα. Όλοι μαζί, με πνεύμα ενότητας, αγάπης και συνεργασίας για την Αρχιεπισκοπή σας, θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας». «Αγαπώ την Αυστραλία», επισήμανε με έμφαση, «και θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι με χρειαστείτε».

Τα μέλη της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως άκουσαν με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά τους λόγους του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας και τον χειροκρότησαν θερμά για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: