e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ζάκυνθος κήδεψε τον Αρχιμανδρίτη ΑΛΕΞΙΟ ΞΕΝΟ [photos Εξοδίου Ακολουθίας]


Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 4 το απόγευμα στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου πόλεως Ζακύνθου, εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία για τον κοιμηθέντα Αρχιμανδρίτη ΑΛΕΞΙΟ ΞΕΝΟ, Ιεροκήρυκα Ζακύνθου διατελέσαντα, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον χθες, 11.9.2023, στο βαθύ γήρας των 94 ετών. 
        Εν πληθούση Εκκλησία η Ζάκυνθος αποχαιρέτησε τον "βοηθό και σκεπαστή" της για περισσότερο από 60 συναπτά χρόνια, δίχως απουσία. 
        Στην ιερά Ακολουθία προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Αξώμης κ. Δανιήλ, ενώ συμμετείχαν πάμπολλοι Κληρικοί, παρισταμένων δε των Μοναζουσών της Μονής Ελευθερωτρίας, προς τις οποίες ο Μεταστάς παρείχε επί κάποια έτη τις ιερατικές και πατρικές υπηρεσίες του.
        Εκ μέρους του ιερού Κλήρου, τον Επικήδειο Λόγο εκφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Ζ (διαβάστε τον ΕΔΩ), εκ μέρους της σεβασμίας Μονής της Μετανοίας του ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης κι εκ μέρους των πνευματικών τέκνων του και του λαού της Ζακύνθου αποχαιρέτησε τον Γέροντα ο κ. Νικόλαος Κακολύρης, Μαθηματικός.
        Ακολούθως, σε πνεύμα συγκίνησης και "επ' ελπίδι Αναστάσεως" ο Μεταστάς ετάφη στο Α΄ Κοιμητήριο της πόλης.
[Φωτογραφίες: Robi Gerovasilis, Στάθης Κομιώτης και Κωνσταντίνος Γιατράς]































Δεν υπάρχουν σχόλια: