e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Κυριακή Καλού Σαμαρείτη, 12.11.23 - Μεθέορτα Αγίου Μηνά

Πρωί, Κυριακή Η΄ Λουκά ή του Καλού Σαμαρείτη, 12η Νοεμβρίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας, εν Βανάτω Ζακύνθου, μαζί με τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τιμήθηκε μεθεορτίως η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και προεορτίως η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
        Σημειωτέον ότι στην Ενορία έχει δωρηθεί από ετών Εικόνισμα του Αγίου Μηνά από ευσεβή Οικογένεια συντοπιτών μας, η οποία θα προσφέρει και μια από τις Αρτοκλασίες που θα ευλογηθούν. Μια άλλη φιλάγια οικογένεια προσκόμισε μιαν επιπλέον Αρτοκλασία, προς τιμήν του Αγίου Βίκτωρος.
        Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Σπυρίδων Δρογγίτης και Σπυρίδων Σρατσένος. Ο Εφημέριος ομίλησε κατάλληλα επί του ευαγγελικού αναγνώσματος.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: