e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση Μονής Εσφιγμένου για ψευδείς ειδήσεις περί επισκέψεως Κασσελάκη

Ανακοίνωση Μ. Εσφιγμένου για ψευδείς ειδήσεις για επίσκεψη Κασσελάκη και και η δημοκρατική-αγωνιστική κληρονομιά της αδελφότητάς της

Εκπλαγήκαμε, όταν μάθαμε πως στην τηλεόραση [1] [2] και το διαδίκτυο ακούστηκε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο να μας επισκεφθεί. Πως είναι δυνατόν να ξέρουν τα κανάλια, κάτι που δεν ξέρουμε εμείς;
Προσοχή σε κάθε ψευδή είδηση που διαδίδουν μερικοί για την θεαματικότητα, τα "κλικ", την πρόκληση συζητήσεων επί φανταστικής βάσης. Στην σύγχρονη εποχή με ένα email υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επικοινωνία με την Μονή μας για επιβεβαίωση ειδήσεων που διαδίδονται ανεύθυνα.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την είδηση, καθώς ουδέποτε ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κασσελάκη.

ΟΜΩΣ
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συναντηθούμε με όποιον αρχηγό κόμματος είναι πρόθυμος να ενημερωθεί - όπου αυτός θελήσει -  για την κατάσταση ανομίας, αναρχίας, ασυδοσίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στο Άγιο Όρος τα τελευταία χρόνια με την ανοχή της κυβέρνησης.

Το κράτος δικαίου και η ισονομία έχουν καταργηθεί στην πράξη. Στην ουσία ο αρχηγός της κατάληψης της Μονής μας απολαμβάνει ένα άτυπο άσυλο για να διαδίδει κηρύγματα μίσους, ρατσιστικές θεωρίες (ελπίζει στην εμφάνιση ενός Έλληνα Χίτλερ), να ενισχύει διάφορα ακροδεξιά κόμματα ως δήθεν ορθόδοξος αγιορείτης, να προβαίνει σε οικονομικά εγκλήματα με παράνομη παραγωγή και λαθραίες εξαγωγές προϊόντων, τους κινδύνους για τα ιστορικά κτήρια και τα αρχαία κειμήλια (ό,τι έχει απομείνει), να δίνει εντολές για ρίψη εκρηκτικών εναντίον αγιορειτών προσπαθώντας να τους εκδιώξει από τον τόπο τους και άλλα πολλά. Ακροδεξιοί και πατριδοκάπηλοι "πέφτουν στα πόδια" του αρχηγού της κατάληψης και προσφέρουν την βοήθειά τους με αντάλλαγμα την "επικοινωνιακή ευλογία" του.

Κάθε συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα μας για να μπορέσει μετά από χρόνια να ξαναλειτουργήσει στο καθολικό της Μονής μας ιερέας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να πάει στο σπίτι του ο φασιστικής ιδεολογίας αρχηγός της κατάληψης (που ούτε καν είναι βαπτισμένο μέλος της Εκκλησίας μας) είναι καλοδεχούμενη! 

Ο γέροντάς μας ο μακαριστός Χρυσόστομος [3], κατά την διάρκεια της Χούντας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προσωρινά την Ελλάδα, καθώς ήταν φακελωμένος, λόγω της δίωξης του καθεστώτος εναντίον του γέροντά του, μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος Ιάκωβο Μακρυγιάννη [4], ένεκα των φρονημάτων του. Ο δε θείος του γέροντός μας, παπά-Ηλίας Μπερτόλης είχε εκδιωχθεί λόγω της μεγάλης κοινωνικής του δράσης στον χώρο των Μεσογείων με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην απαλλοτρίωση και αναδιανομή των γεωργικών εκτάσεων κοντά στα σημερινά Σπάτα, μεριμνώντας για την δίκαιη κατανομή τους στους ακτήμονες χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος [3]. Για αυτή την προσφορά του, τα Σπάτα τον τίμησαν με εκδηλώσεις μνήμης [5], ενώ στήθηκε ανδριάντας του στον περίβολο του Μητροπολιτικού ναού Σπάτων.

Αυτής της δημοκρατικής και αγωνιστικής παράδοσης όντας κληρονόμοι, πέρα από το γεγονός της κατάλυσης της ισονομίας, στενοχωρούμεθα έτι περαιτέρω με την κατάσταση με την κατάληψη της Μονής μας, καθώς είναι ανεπίτρεπτο το Άγιο Όρος να χρησιμοποιείται για την «εκκόλαψη του αυγού του φιδιού» και να κάνουν κατάληψη άτομα άσχετα με αυτό, μια κατάσταση που ξεκίνησε στα χρόνια της Χούντας και ακόμα κρατεί. Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της κατάληψης ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την ανοχή της και την άτυπη ασυλία παρά τις εκκλήσεις της Μητρός Εκκλησίας.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Άγιο Όρος

[1] ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ. Antenna. 24/11/2023
https://www.antenna.gr/watch/1684641/undefined
[2] ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ - ΣΤΗ ΦΟΡΑ
https://www.youtube.com/watch?v=IretAho7rek
[3] Βιογραφικό σημείωμα μακαριστού Καθηγουμένου Ι.Μ. Εσφιγμένου Αρχιμ. Χρυσοστόμου
https://www.esphigmenou.gr/p/geron-xrysostomos.html
[4] Μητροπολίτης Ελασσώνος Ιάκωβος Μακρυγιάννης
https://el.wikipedia.org/wiki/Μητροπολίτης_Ελασσώνος_Ιάκωβος_Μακρυγιάννης 
[5] Ο Δήμος Σπάτων τιμά τον μακαριστό πρωτ. Ηλία Μπερτόλη
http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/3298-4839
[6] Ο αρχηγός της κατάληψης ευχαριστεί την κυβέρνηση για την "βοήθειά" της στην διατήρηση της κατάληψής του
https://www.esphigmenou.gr/2023/11/efxaristiria-katalipsia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: