e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Οι Ρωμιοί των Πριγκηποννήσων στην εκπομπή «365 στιγμές»

Ένα συγκινητικό οδοιπορικό στα τέσσερα μεγαλύτερα Πριγκηπόννησα πραγματοποίησε και παρουσίασε η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου στο ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στις 22:00.

Απέναντι από την πολύβουη Κωνσταντινούπολη, στη θάλασσα του Μαρμαρά, βρίσκεται ένας νησιωτικός κόσμος μιας άλλης εποχής, που αποπνέει Ελληνισμό. Τα μαγευτικά Πριγκηπόννησα, σπαρμένα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, κατοικούνταν από τους αρχαίους χρόνους και για τρεις χιλιετίες παρέμειναν ελληνικά με τις εκκλησίες, τις σχολές, τα σπίτια, πριν ξεριζωθεί ο Ελληνισμός από αυτά.

Τόποι απίστευτης αίγλης, ομορφιάς, μεγαλοπρέπειας, αλλά και τόποι νοσταλγίας κι αναμνήσεων, απόηχος μιας άλλης εποχής. Στην κάμερα της εκπομπής οι ελάχιστοι σημερινοί Ρωμιοί των Πριγκηποννήσων, δεν ανοίγουν μόνο τα αρχοντικά σπίτια τους με θέα τον Βόσπορο, αλλά και έναν ολόκληρο κόσμο.

Παρουσίαση- έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου

Αρχισυνταξία: Σταύρος Βλάχος- Μάγια Φιλιπποπούλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης

Μοντάζ: Ισιδώρα Χαρμπίλα

Παρακολουθείστε την εκπομπή στο ERTFLIX.





Δεν υπάρχουν σχόλια: