e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ρασοφορία Ιεροσπουδαστών Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας

Με κατάνυξη τελέσθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, προμηνύοντας το μεγάλο γεγονός της Σαρκώσεως του Λόγου του Θεού.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο παριστάμενος Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ι. Μονής, λιτάνευσε τα Τίμια Δώρα, τα οποία πρόσφεραν οι Μάγοι εκ της Περσίας στον Κύριό μας, όταν οδηγούμενοι από τον Αστέρα βρέθηκαν ταπεινοί προσκυνητές ενώπιον Του. Τα αντίγραφα των Τιμίων Δώρων προσεφέρθησαν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου εκ του Αγιωνύμου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Παρθένιο.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών αναγνώσθηκε από τον Μακαριώτατο η ευχή της Ρασοφορίας στους ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Μ. Αθανάσιος», ο οποίος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης προς αυτούς, ευχόμενος όπως τιμήσουν το ιερό ράσο και καταστούν κήρυκες του ιερού Ευαγγελίου στις πατρίδες τους, υπό της πτέρυγες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, το οποίο επί αιώνες θυσιαστικώς μοχθεί για την σπορά του λόγου του Κυρίου σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: