e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Κίεβο: Χριστουγεννιάτικη Αγρυπνία για τη μεγάλη γιορτή, με το νέο ημερολόγιο [video-photos]

Την παραμονή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της κατανυκτικής αγρυπνίας στον καθεδρικό ναό του χρυσόστεγου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μιχαήλ.

Τον επικεφαλής της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνχοροστάτησαν ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod Αγαπητός, ο Επίσκοπος Vasylkiv Εφραίμ, οι αδελφοί της μονής και προσκεκλημένοι κληρικοί.

Είναι η πρώτη φορά που γιορτάζονται Χριστούγεννα στην Ουκρανία, στις 25 Δεκεμβρίου, βάσει της αποφάσεως της Αυτοκέφαλης Εκκλησία, που έγινε και νόμος του Κράτους, περί απομακρύνσεως από την ρωσική παράδοση  και το ιουλιανό ημερολόγιο.

Στο τέλος της ακολουθίας εψάλησαν Κάλαντα, στα οποία δοξάζεται η γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του Σωτήρος του κόσμου.

Αύριο, 25 Δεκεμβρίου, ο Κιέβου Επιφάνιος θα προεξάρχει στη Θεία Λειτουργία στο χιλιόχρονο ιερό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας Κιέβου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:










































Δεν υπάρχουν σχόλια: