e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κίεβο: Ιερατικό Συλλείτουργο για την Παναγία στη Λαύρα των Σπηλαίων


Παρά το γεγονός ότι η επίσημη Εκκλησία της Ουκρανίας άλλαξε το ισχύον μέχρι τώρα παλαιό ημερολόγιο και ήρθε στο νέο ημερολόγιο, μάλιστα δε από την 1η Σεπτεμβρίου 2023, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργηθεί ξανά ο κεντρικός Ναός της Λαύρας των Σπηλαίων, για το Γενέσιον της Θεομήτορος, με το παλαιό και φέτος ημερολόγιο, ήτοι στις 21 Σεπτεμβρίου, για να εξυπηρετηθούν  όσοι εκ των πιστών θα επιθυμούσαν να εκκλησιασθούν με την παλιά συνήθειά τους. 

Beit Jala Παλαιστίνης: Η πανήγυρις του Γενεθλίου της Θεοτόκου [video-photos]


Πρωί 21ης Σεπτεμβρίου 2023, εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας (με το παλαιό ημερολόγιο), στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας, της μικρής πόλης Μπετζάλλα, κοντά στην Παλαιστίνη. Συλλειτούργησαν οι ευσεβέστατοι Εφημέριοι της αραβόφωνης αυτής Ενορίας, προεστώτος του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Καζάκου, Ηγουμένου της Μονής των Ποιμένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Το FBI υποπτεύεται ιερέα του Πατριαρχείου Μόσχας στις ΗΠΑ για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) υποπτεύεται ότι ο Ντμίτρι Πετρόφσκι, συνεργάτης του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, εργάζεται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτό ανέφεραν οι δημοσιογράφοι Irina Borogan και Andrey Soldatov, οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη γνωστή ρωσόφωνη εφημερίδα Medusa.

Κιέβου Επιφάνιος: «Με το να υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την αλήθεια παραμένουμε ειρηνοποιοί και προσευχόμαστε για τη βοήθεια του Θεού»

Όλοι γνωρίζουμε, και όχι μόνο από τα λόγια, ποιο είναι το αντίθετο της ειρήνης: Ο πόλεμος. Γνωρίζουμε, αισθανόμαστε και βιώνουμε συνεχώς όλες τις καταστροφικές συνέπειές του – όχι μόνο εξωτερικές, αλλά και εσωτερικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΙΡΗΝΗ είναι το πιο πολύτιμο, επιθυμητό, και απαραίτητο πράγμα για όλους μας σήμερα. Την επιδιώκουμε, την υπερασπιζόμαστε, την εκλιπαρούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την φέρουμε πιο κοντά.

Αποσεξουαλίζουσα αρχιτεκτονική μορφολογία

ὑπό

Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου

Οἱ ἀσχολούμενοι μέ τήν ἐκκλησιαστικήν καί γενικότερον τήν χριστιανικήν ἀρχιτεκτονικήν μορφολογίαν ἀσφαλῶς θά ἔχουν διαπιστώσει ἕν βασικόν χαρακτηριστικόν αὐτῆς: τόν κατακορυφισμόν της.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023, οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Ουγγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Γυμνάσιο της Μονής Pannonhalma

20.9.2023. Συνάντηση μαθητῶν τοῦ Γυμνασίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Pannonhalma ἐν Οὑγγαρίᾳ μὲ τὴν Α.Θ. Παναγιότητα τὸν Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον.