Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Ζάκυνθος, 8.12.23: Φωτοστιγμές από την έναρξη του Συνεδρίου "Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά", στο Μουσείο Σολωμού - Εσπέρας 8ης Δεκεμβρίου 2023, στην πόλη της Ζακύνθου και δη στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Φωτογραφίες από την έναρξη του Συνεδρίου "Χαίρε, ω, ...Πριν από 18 ώρες
-
π. Κ. Ν. Καλλιανός: “Όψεις της Κοινωνίας της Χώρας Σκοπέλου. Από τα τέλη του 18ου μέχρι τα μέσα του 19ου αι. Μια πρώτη προσέγγιση” - Εκδόσεις Δήμου Σκοπέλου 2023Γράφει η Δρ ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛΟ π. Κ. Ν. Καλλιανός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, και πάρα πολύ δίκαια, βιογράφος, χρονικογράφος, λη...Πριν από 3 ημέρες
-
Ecumenical Patriarch: We need to build a society that flourishes in harmony with the Earth - The need for the creation of a stable mechanism between representatives of religions, science, and society, aiming at co-creation and joint action in the...Πριν από 4 εβδομάδες
-
Ταξίδι στην Κριμαία | Evge | Homeward (2019) - *Κείμενο του Μανώλη Κρανάκη * Ένα νεαρό αγόρι, ο Αλίμ, φοιτητής δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο του Κιέβου κάθεται στον διάδρομο ενός νεκροτομείου. Μοιάζ...Πριν από 1 χρόνια
-
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Κίεβο: Ιερατικό Συλλείτουργο για την Παναγία στη Λαύρα των Σπηλαίων
Beit Jala Παλαιστίνης: Η πανήγυρις του Γενεθλίου της Θεοτόκου [video-photos]
Το FBI υποπτεύεται ιερέα του Πατριαρχείου Μόσχας στις ΗΠΑ για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) υποπτεύεται ότι ο Ντμίτρι Πετρόφσκι, συνεργάτης του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, εργάζεται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτό ανέφεραν οι δημοσιογράφοι Irina Borogan και Andrey Soldatov, οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη γνωστή ρωσόφωνη εφημερίδα Medusa.
Κιέβου Επιφάνιος: «Με το να υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και την αλήθεια παραμένουμε ειρηνοποιοί και προσευχόμαστε για τη βοήθεια του Θεού»
Όλοι γνωρίζουμε, και όχι μόνο από τα λόγια, ποιο είναι το αντίθετο της ειρήνης: Ο πόλεμος. Γνωρίζουμε, αισθανόμαστε και βιώνουμε συνεχώς όλες τις καταστροφικές συνέπειές του – όχι μόνο εξωτερικές, αλλά και εσωτερικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΙΡΗΝΗ είναι το πιο πολύτιμο, επιθυμητό, και απαραίτητο πράγμα για όλους μας σήμερα. Την επιδιώκουμε, την υπερασπιζόμαστε, την εκλιπαρούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την φέρουμε πιο κοντά.
Αποσεξουαλίζουσα αρχιτεκτονική μορφολογία
ὑπό
Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου
Οἱ ἀσχολούμενοι μέ τήν ἐκκλησιαστικήν καί γενικότερον τήν χριστιανικήν ἀρχιτεκτονικήν μορφολογίαν ἀσφαλῶς θά ἔχουν διαπιστώσει ἕν βασικόν χαρακτηριστικόν αὐτῆς: τόν κατακορυφισμόν της.
Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023, οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.
Ουγγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Γυμνάσιο της Μονής Pannonhalma
20.9.2023. Συνάντηση μαθητῶν τοῦ Γυμνασίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Pannonhalma ἐν Οὑγγαρίᾳ μὲ τὴν Α.Θ. Παναγιότητα τὸν Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον.