e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

O Oικουμενικός Πατριάρχης στον ΡΚαθολικό Ναό Santa Maria όπου συνέβη η αιματηρή ένοπλη επίθεση


Σήμερα, Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Βαθυρρύακα (Büyükdere) του Βοσπόρου και προσκύνησε στη ΡΚαθολική Εκκλησία της Παναγίας, όπου χθες το πρωί, την ώρα της λειτουργίας, έγινε εισβολή δύο τρομοκρατών, οι οποίοι δολοφόνησαν έναν μεσήλικα. 

Ο Πατριάρχης συνομίλησε με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Massimiliano Palinuro, τον Ιερέα του Ναού π. Αντώνιο Bulai και λοιπούς παρόντες πιστούς, στους οποίους εξέφρασε τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας και του ιδίου, καθώς και την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική αστυνομική διερεύνηση του τραγικού συμβάντος. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά, καταδίκασε και πάλι την βδελυρή επίθεση, εξήρε το ενδιαφέρον και την άμεση κινητοποίηση των αρχών και ευχήθηκε να μην συμβούν ποτέ ξανά τοιαύτα αποτρόπαια γεγονότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: