e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σύδνεϋ: Κηδεία π. Νικολάου Μποζίκη. Funeral Service for the late Father Nicholas Bozikis [video]


Σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου προαστίου Μάρικβιλ του Σύδνεϋ, έλαβε χώραν, εν πληθούση Εκκλησία, η Εξόδιος Ακολουθία για τον μεταστάντα Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαο Μποζίκη, τον εκ Ζακύνθου (+13.2.2024)

Προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και τους Θεοφ. Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Κυανέων κ. Ελπίδιο, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και πάμπολλους Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε από καρδιάς, εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος. Τόνισε ιδιαίτερα, μεταξύ πολλών άλλων, την απόλυτη προσήλωση του Μακαριστού Ιερέως στην Εκκλησία και την διά βίου υπακοή στα  κελεύσματα του εκάστοτε Επισκόπου του, αποτελώντας υπόδειγμα για τους σημερινούς κληρικούς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: