e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αντικύθηρα: Η μαγιάτικη εορτή του Αγίου Νικολάου

Με προεξάρχοντα τον οικείο ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτάστηκε στο μικρό νησί των Αντικυθήρων η ανακομιδή και πάροδος του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Με τον Μητροπολίτη συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μιχαήλ Σταθάκης και ο νέος εφημέριος του νησιού π. Ιωάννης Μαριδάκης. Παρέστη και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Ο π. Μιχαήλ Σταθάκης δώρισε προ ετών στο ναό του Αγίου στα Αντικύθηρα, μικρό απότμημα των Λειψάνων του Αγ. Νικολάου που μυροβλύζει και είναι πηγή αγιασμού για το ακριτικό νησί και τους λιγοστούς ήρωες κατοίκους του. 

Η ανοιξιάτικη εορτή του Αγ. Νικολάου εορτάζεται κάθε 20 Μαΐου στα Αντικύθηρα από το 2011, μετά από πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ που επισκέπτεται το λιγοστό εκείσε ποίμνιό του σχεδόν κάθε μήνα. 

Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου των θαλασσών και προστάτου των ναυτικών και των νησιών μας Αγίου Νικολάου!


























Δεν υπάρχουν σχόλια: