e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Μπολόνια: Κατά παράδοσιν Ακάθιστος Ύμνος στην Madonna di San Luca

Σύμφωνα με την παράδοση της Μπολόνια, κατά την εβδομάδα της Ανάληψης (κατά το λατινικό λειτουργικό ημερολόγιο), η σεβάσμια εικόνα της Θεοτόκου, γνωστή ως Madonna di San Luca, επισκέπτεται την πόλη.

Την τελευταία Κυριακή της παραμονής της στην πόλη, οι ορθόδοξες κοινότητες που εγκαταβιούν στην Μπολόνια ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο μπροστά στην εικόνα. Και φέτος της Ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κοτυέων κ. Διονύσιος, βοηθός του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου. Μαζί του ήταν επίσης ο προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Βασιλείου (Πατριαρχείο Μόσχας) Ιερομόναχος Σεραφείμ Valeriani Ropa και άλλοι ιερείς από άλλες εκκλησιαστικές κοινότητες. Στο τέλος της λιτανείας, της οποίας όλοι ακολούθησαν τη μεγάλη πομπή, ο Επίσκοπος Κοτυαίου ευλόγησε την πόλη της Μπολόνια.









Δεν υπάρχουν σχόλια: