e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ένα πολύ ακριβό μπουκάλι

Γράφει η ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ

Έχουν περάσει  πολλά χρόνια από το 1968, κάποιες μνήμες όμως, δε σβήνουν.

Καινουργιοφερμένοι στη Μελβούρνη, οι περισσότεροι από εμάς, ασφαλώς πολύ νέοι όλοι, ασφαλώς όλοι σχεδόν νοικιάζαμε από ένα δωμάτιο  και ασφαλώς, σε Ελληνικό σπίτι, γιατί δεν είχαμε επιλογές αλλά και γιατί νιώθαμε ασφάλεια με «δικούς μας» ανθρώπους, συμπατριώτες.

Βαρθολομαίος: Το μέλλον ανήκει σε μία παιδεία, η οποία προσφέρει στον άνθρωπο διέξοδο από τους λαβυρίνθους της κλειστής αυτοπραγμάτωσης

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2024, κατά τον Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, ο οποίος τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, συμπροσευχομένων πλήθους Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, και άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, κληρικών, μοναχών, και Αρχόντων Οφφικιαλίων της Μ.τ.Χ.Ε..

Φανάρι: Πατριαρχικός Αγιασμός επί τη αποκαταστάσει της Μαρασλείου Σχολής [video]

Απόψε, 10.6.2024, μετά τον Εσπερινό των Ονομαστηρίων του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε τον Αγιασμό για την ολοκλήρωση της ανακαινίσεως της Μαρασλείου Σχολής που βρίσκεται πλησίον του Πατριαρχικού Ναού. Μετά το πέρας του Αγιασμού, παρατίθεται δεξίωση στους χώρους της Σχολής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτατος δέχεται τα σέβη και τις ευχές του κλήρου και του λαού για τα ονομαστήριά του.

Φανάρι: Πατριαρχικά Εσπέρια Ονομαστηρίων Βαρθολομαίου [live]


Επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, αγομένων των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Παναγιώτατος χοροστατεί στον Εσπερινό της εορτής, ΤΩΡΑ, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι. 

Αυστραλίας Μακάριος: «Ο Πατριάρχης είναι μεγάλος όχι στην ηλικία αλλά στο πνεύμα, την αξία, τα χαρίσματα, την προσφορά»

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, το εσπέρας, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Συνάξει της Παναγίας «Άξιον Εστί» και επί τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφ. Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Σινώπης κ. Σιλουανό, Κερασούντος κ. Ευμένιο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

ΛΟΓΟΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΟΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΘΠ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ (11.6.2024)

 Ὑπό Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου

«ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος».

(Ψαλμ. 76,14-15).

Lagos, Νιγηρία: Άγγελμα για το Ετήσιο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ. Αφιέρωμα της εκπομπής "Αυτοψία" [video]

Η «Αυτοψία» της τηλεόρασης ALPHA ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία και συγκεκριμένα, στο άλλοτε ελληνικό νησί, την Ίμβρο! Εκεί που πολλά θυμίζουν Ελλάδα, εκεί που η καρδιά των Ρωμιών χτυπάει ακόμα δυνατά! 

Αγρυπνία για την Απόδοση της Αναστάσεως (Φανερωμένη Βανάτου, 11.6.2024, 8.30 μμ)


Ανακοινώνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, στο πλαίσιο της Αποδόσεως της παμμέγιστης Εορτής της Αναστάσεως, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί αποβραδίς, δηλαδή το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, εόρτια Αγρυπνία, ώστε ν' "αποχαιρετίσουμε" για φέτος το "Χριστός Ανέστη", αν και κάθε μέρα της λειτουργικής - λατρευτικής ζωής μας χρειάζεται να είναι αναστάσιμη!

"Προς Εκκλησιασμόν" με τον ιστορικό Δρ Σταύρο Θ. Ανεστίδη [video]

Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην 81η εκπομπή προσκεκλημένος ο Δρ Σταύρος Θ. Ανεστίδης.  Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου.

Η Μητρόπολη Πισιδίας τίμησε τη μνήμη του Μητροπολίτη Σωτηρίου Τράμπα

Στις 10 Ιουνίου 2024, συμπληρώθηκαν δύο έτη από την εκδημία του μακαρισττού Μητροπολίτη Σωτηρίου Τράμπα, ο οποίος επί 14 χρόνια ήταν ο Μητροπολίτης Πισιδίας (2008-2022). Με την ευκαιρία αυτή, τελέστηκαν μνημόσυνα σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Κίτρους Αγαθόνικος


Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται μετά θλίψεως αλλά και Αναστάσιμης ελπίδας ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος.