e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έκθεση Φωτογραφίας από τη ζωή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου με τη ματιά του Χριστόδουλου Σούρμπη

Αύριο το πρωί αρχίζουν οι εργασίες του Α΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον Θρησκευτικό Περιηγητισμό. Ήδη καταφθάνουν απ' όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας αντιπρόσωποι, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων ηγούνται των αντιπροσωπειών οι ίδιοι οι κατά τόπους Μητροπολίτες. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας), Καθηγητής Πανεπιστημίων και Ακαδημαϊκός. Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, ξαναδείτε εδώ.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου και των τιμητικών εκδηλώσεων για τον ίδιο τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εορτάζει τρεις σημαντικές επετείους της εκκλησιαστικής του διαδρομής (δείτε τα σχετικά εδώ), λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη.

Η Έκθεση, υπό τον τίτλο "Ψήγματα μιας εβδομηντάχρονης πορείας" έχει διοργανωθεί από τον Ζακύνθιο Φωτογράφο κ. Χριστόδουλο Σούρμπη (ο οποίος -σημειωτέον- καλύπτει ανελλιπώς με τον φωτοφακό του τα εκκλησιαστικά δρώμενα του Τζάντε, με ιδιαίτερη προσήλωση), έχει δε στηθεί στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αρκαδίων, όπου θα γίνουν όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις κατά το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου.

Η φωτό της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αρκαδίων στο Σαρακηνάδο, ετοιμάζεται από τους υπεύθυνους της Ιεράς Συνόδου, ώστε με αρτιότητα να δεχθεί αύριο τους υψηλούς επισήμους, με κορυφαίο τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.


Στις παραπάνω δύο σημερινές φωτογραφίες, ορισμένοι από τους συνεργάτες της Μητρόπολης Ζακύνθου, οι οποίοι φροντίζουν -το κατά δύναμιν ο καθένας- για την επιτυχία των όλων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: