e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Επίσημη παρουσίαση του Επισκόπου Φωτικής κ. Διονυσίου στους Ιερείς της Ζακύνθου






Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου έκτακτη Ιερατική Σύναξη, με σκοπό να παρουσιασθεί επίσημα στον ιερό Κλήρο του νησιού μας ο Ζακύνθιος εκ μητρός νέος Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος.

Με θερμά λόγια τον παρουσίασε ο Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για έναν εξέχοντα κληρικό, στον οποίον προσβλέπει ως διάδοχό του. Προς το παρόν, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Βοηθού του Αρχιεπισκόπου, θα βοηθά περιστασιακά και τον ίδιο, περισσότερο στο πνευματικό έργο, ενώ τον κάλεσε να επιδοθεί ιδιαιτέρως στην προσέγγιση της νεότητας του τόπου μας.

Ο Επίσκοπος Φωτικής, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, ευχαρίστησε ξανά τον δια βίου ευεργέτη του (τώρα ενώπιον του Κλήρου της Ζακύνθου), υπερτονίζοντας ότι δύο λέξεις τού είναι παντελώς ξένες:  Η αχαριστία και η υποκρισία! Θυμήθηκε μάλιστα ότι σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από τήν ημέρα της εκλογής του Σεβ. Χρυσοστόμου ως Ζακύνθου, ευχόμενος (μαζί με όλους) δύναμη και υγεία στο έργο του.

Ακολούθησε πλούσια εορταστική Τράπεζα για όλους, την οποία παρέθεσε η Μονή!

2 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Ἂν δὲν μποροῦσα νὰ φανταστῶ τί τραβάει ὁ Ἐπίσκοπός μας ἀπὸ ἐμᾶς τοὺς ἀχαρίστους καὶ ὑποκριτὲς θὰ τοῦ εὐχόμουν νὰ ἑκατοστήσῃ τὰ χρόνια τῆς διακονίας του στὸ νησὶ τῆς Ἐλευθερίας, ὡστόσο, ἐπειδὴ τὸν ἀγαπάω θὰ τοῦ εὐχηθῶ Δύναμη νὰ μᾶς ἀντέχῃ καὶ νὰ μᾶς ἀνέχεται καὶ νὰ μᾶς ἀγαπάῃ περισσότερο ἀπὸ ὅσο τὸν ἀγαπᾶμε ἐμεῖς, γιὰ τουλάχιστον ἄλλα δεκάξη χρόνια.

Δύναμη, Χρυσόστομε!

Νίκος Παπαδημητρίου (μέσω facebook) είπε...

Να είναι πάντα άξιος ο νέος Επίσκοπος Φωτικής!
Τον γνώρισα στο Θεολογικό Οικοτροφείο και με εντυπωσίασε η καλοσύνη και το Εκκλησιαστικό του φρόνημα.
Του εύχομαι καλή διακονία και καλή συνεργασία με το Σεβασμιώτατο και τους Σεβαστούς Ιερείς της νήσου!
Ο Άγιος να του είναι προστάτης και συμπαραστάτης!