e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Διάλεξη για τα εκκλησιαστικά Έργα Τέχνης του Μπανάτου


Με ικανοποίηση και χαρά ανακοινώνουμε στους Ενορίτες μας και όλους τους διαδικτυακούς Φίλους του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ότι, στο πλαίσιο της εφετινής 500ετηρίδας Εκκλησιαστικής Ζωής του Μπανάτου, την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010, στον Ναό της Φανερωμένης μας, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία (περί ώρα 9.30 π.μ.), θα δοθεί Διάλεξη από τον

Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λυκογιάννη,
Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου,
με θέμα:
"Καλλιτεχνικές και ιστορικές ψηφίδες των ναών του Μπανάτου".

Πρόκειται για παρουσίαση των εν πολλοίς άγνωστων ή λανθανόντων καλλιτεχνημάτων των δύο ενοριακών ναών του Μπανάτου (Παναγούλας και Φανερωμένης), με βάση αρχειακές μαρτυρίες, αλλά και τα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από την καταγραφή των εκκλησιαστικών έργων τέχνης που ο ίδιος έκαμε το 2009. Σημειωτέον ότι ο Ομιλητής διακρίνεται για την αγάπη του στις ιστορικές έρευνες και μελέτες, έχει μάλιστα δημοσιεύσει είτε αυτοτελώς, είτε σε επιστημονικά περιοδικά, αξιοπρόσεκτες ανακοινώσεις, που αφορούν κυρίως στην Εκκλησιαστική Τέχνη της Ζακύνθου.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα μάς δίνατε χαρά, να παρευρεθείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: