e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μελοποιημένη Ποίηση Ιερέων στο 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου



Σημείωμα και φωτογραφία του π. Π. Κ.

Από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2010 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, έξω ακριβώς από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Το Φεστιβάλ κρατά επί τόσα χρόνια στα στιβαρά χέρια του ο συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, ένας δημιουργός αφιερωμένος ολόψυχα στην πολυαπαιτητική υπόθεση του Πολιτισμού. Έτσι, έχει καταφέρει το εν λόγω Φεστιβάλ να έχει καταστεί θεσμός, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι εκδράμουν ειδικά στο νησί της Αποκάλυψης, ώστε στη σκιά του ιερού Σπηλαίου να παρακολουθήσουν βραδιές μουσικής Πνευματικότητας!

Θα έχουμε την τιμή να συμμετάσχουμε μ' έναν τρόπο στο φετινό Φεστιβάλ. Από το γενικό Πρόγραμμα αλιεύουμε και Σάς μεταφέρουμε το απόσπασμα, που άμεσα μάς αφορά:

6η Συναυλία
Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΜΟΥ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΜΠΑΛΤΑ

ΣΟΛΙΣΤ: Δάφνη Πανουργιά, Παναγιώτης Ανδριόπουλος (τραγούδι), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο), Υβόννα Γκλίνκα (φλάουτο).

ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Καραμίχος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μεταξύ των μουσικών συνθέσεων των Μότσαρτ, Βιβάλντι, Μπαχ κ.ά. θα διαβαστούν ποιήματα ιερωμένων ποιητών (Παναγιώτης Καποδίστριας, Στυλιανός Χαρκιανάκης, Καθηγούμενος Αντίπας, Βασίλειος Θερμός κ.ά).
Θα ερμηνευτούν, επίσης, σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Κωνσταντίας Γουρζή, Αλέξανδρου Μούζα, Ιάκωβου Κονιτόπουλου, Φίλιππου Τσαλαχούρη και Άλκη Μπαλτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: