e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Την ερχόμενη Κυριακή η 5η δράση του «Αληθώς», αφιέρωμα στον Άγιο Διονύσιο και τα Χριστούγεννα


Στην επιτυχημένη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου, διοργανώνει προεόρτια σύναξη, με συναυλία και λαογραφική ομιλία, που αφορά στον Πολιούχο τής Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο και τις εορτές των Επιφανίων, στο πλαίσιο μάλιστα της ολοκλήρωσης του καλλιτεχνικού διακόσμου του περικαλλούς ναού της Παναγούλας Μπανάτου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7.30 το βράδυ, στον ανωτέρω ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει λαογραφική ομιλία τού λογοτέχνη – εκπαιδευτικού ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΥ, με θέμα: «Από το τριήμερο του Αγίου στο Δωδεκαήμερο».

Αμέσως μετά, η καταξιωμένη 25μελής Χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Κώστα Μεϊντάνη, θα δώσει μεγάλη Συναυλία με ψάλματα και άσματα, που αφορούν στον Οικείο Άγιο των Ζακυνθίων και τα Χριστούγεννα.

Η παρουσία Σας θα χαροποιήσει πολύ τους συντελεστές του «ΑΛΗΘΩΣ» και της γιορτής, οι οποίοι μάλιστα Σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

* * * Την αφίσα δημιούργησε, όπως πάντα, ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

"Ο Ιερέας απέναντι στον Θάνατο". Μια σεισμική εξομολόγηση του π. Δημητρίου Μαρούλη


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μαρούλης, άξιος Εφημέριος του ναού του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποτελεί έναν εξαίρετο και πολύ αγαπητό συναδελφό, ο οποίος είναι και συχνότατος αναγνώστης του Νυχθημερόν. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα, παραθερίζοντας στο Κερί της Ζακύνθου, είχαμε την ευλογία να μάς επισκεφθεί εδώ στο Μπανάτο και να βρεθούμε εκ του σύνεγγυς, ανταλλάσσοντας σκέψεις, απόψεις, αγαπητικά αισθήματα!

Στις 14 Οκτωβρίου 2011, ο π. Δημήτριος έλαβε μέρος ως εισηγητής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας, με θέμα «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα»,  που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ρόδο. Ο λόγος του ήταν καθαρή εξομολόγηση των μύχιων σκιρτημάτων του για το πώς διάβηκε ο ίδιος ως ιερέας και άνθρωπος από το καμίνι του καρκίνου, λίγα χρόνια πριν.

Αξίζει να τον παρακολουθήσουμε λέξη την λέξη, συλλαβή την συλλαβή, πόνο τον πόνο και ν' αντλήσουμε γόνιμη παρηγορία και χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς, το γιατί, το έως πότε της ύπαρξης ενός εκάστου!
π. Π. Κ.