e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

9η δράση LECTURES ΑΛΗΘΩΣ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στιγμές Αγιασμού από την πρώτη μέρα στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βανάτου

   Σήμερα το πρωί   


Με χαρούμενα πρόσωπα, αν και με κάποια δειλία, υποδέχτηκαν τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βανάτου τη νέα σχολική χρονιά. Το πρωί τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, στο τέλος του οποίου ο Εφημέριός μας, μεταξύ άλλων, είπε:

"Μάθετε, παιδιά μου, όσα περισσότερα Παραμύθια μπορείτε! Το σχολείο σας αυτό εδώ θα σάς βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτήν, μαζί με τα παιχνίδια και τα πρώτα γραμματάκια! Τα Παραμύθια οπλίζουν τον άνθρωπο -και κυρίως εσάς, τα παιδιά- με παρηγοριά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η παρηγοριά λέγεται και "παραμυθία". Εάν οπλισθείτε με την παραμυθία των παραμυθιών, ίσως και να μπορέσετε ν' αντέξετε στον απαραμύθητο (δηλαδή, απαρηγόρητο) κόσμο των μεγάλων στην ηλικία"!

Νέα χρονιά με Αγιασμό στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης"

   Σήμερα το πρωί στο Μπανάτο  


Χαρά του Θεού, δηλαδή χαρά των Παιδιών, ήταν σήμερα το πρωί στην αυλή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", κατά την τέλεση του Αγιασμού για την καινούργια σχολική χρονιά! 

Μιλώντας ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, παρομοίασε το σχολείο με Κυψέλη, όπου παρασκευάζεται το μέλι, που θα γλυκάνει τη σύγχρονη πικρότητα της κοινωνίας μας. Είπε χαρακτηριστικά: "Εδώ είναι ανάγκη να συμπεριφερθείτε ως εργάτριες μέλισσες, ώστε να ετοιμάσετε το Μέλι της ζωής Σας. Η Κυψέλη όμως αυτή έχει την ιδιαιτερότητα, να μην συμπαθεί τους Κηφήνες, οι οποίοι μόνοι τους επιλέγουν την αποστασιοποίηση από την παραγωγή ουσιαστικού έργου. Σε καιρούς δύσκολους, εξαιρετικά δύσκολους για τους Γονείς και τους Δασκάλους, η δική Σας εργατικότητα μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην τελματωμένη εποχή μας! Αξίζει τον κόπο της προσπάθειας"!

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Βανάτου

  Σήμερα το πρωί  


Με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Γυμνάσιο Βανάτου. Κατά την διάρκειά του ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, παρόντων του Διευθυντή κ. Γιάννη Αγαλιανού, του Προέδρου του Μπανάτου κ. Χαραλάμπους Δημ. Κοντονή, του Συλλόγου των Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, απευθύνοντας τον λόγο προς τους συγκεντρωμένους μαθητές, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: 

"Στην διέξοδο από την πολλαπλή Κρίση, που μαστίζει την πατρίδα, μπορείτε ασφαλώς να βοηθήσετε κι εσείς, παιδιά μου. Πώς; Με το να οπλιστείτε με βαθιά και ουσιαστική μόρφωση, ώστε να μην μπορούν οι κάθε λογής επιτήδειοι να Σας εκμεταλλεύονται και να Σας χρησιμοποιούν με ιδιοτέλεια, οδηγώντας μάλιστα τις κοινωνίες μας στον μαρασμό. Αντισταθείτε με την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αλλά και με κάτι επιπλέον πολύ σημαντικό, κατά την ταπεινή γνώμη μου: Επιδιώκοντας την Αριστεία και την Πρωτιά. Φερθείτε ως παίκτες σε πρωτάθλημα. Βάλτε σκοπό σας το χρυσό μετάλλιο και ας πέσετε στο... χάλκινο! Εάν δεν επιδιώξετε το Άριστα, είναι πιθανόν να πέσετε πολύ πιο κάτω από τη βάση. Το ίδιο εύχομαι να συμβεί και στη ζωή του μέλλοντός Σας, ώστε επιτέλους να υπάρξει υπέρβαση των αστοχιών των παλαιότερων γενιών και να προοδεύσει ο κόσμος μας"!