e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Pointe-Noire / Δημοκρατία του Κονγκό

  Κυριακή Γ΄ Νηστειών, 23.3.2014 














Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ιερούργησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στο υπό ανέγερσιν Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, που ευρίσκεται παραπλεύρως τού επίσης υπό ανέγερσιν Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Mpaka της πόλεως Pointe-Noire.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως -που κατέστη εφικτό να τελεσθεί μετά την ολονύκτια τροπική καταιγίδα- ο Επίσκοπος συναντήθηκε με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, με τα οποία εξέτασαν εκτενώς τις υφιστάμενες δυσκολίες ως προς τη πρόοδο των εργασιών.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αναστείλει την εξέλιξη της κατασκευής και οι μικρής εκτάσεως εργασίες που συντελούνται οφείλονται στις φιλότιμες προσπάθειες των φτωχών γηγενών ενοριτών, οι οποίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους να αναχαιτίσουν την πλήρη αναστολή των εργασιών ανέγερσης, προσευχόμενοι, ώστε ο Κύριος να φανερώσει τους ευσεβείς εκείνους αδελφούς που θα έλθουν συγκυρηναίοι στην αποπεράτωση πρωτίστως του Ενοριακού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: