e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου στο Pointe-Noire του Congo














Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Προστάτου και Εφόρου της τοπική Εκκλησίας του Κονγκό, εορτάσθηκε την Δευτέρα, 26η Οκτωβρίου 2015, στον ομώνυμο προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Pointe-Noire.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των: Πρωτοπρεσβυτέρου Μαξίμου Oumba, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Επισκοπής και Εφημερίου του εορτάζοντος Ναού και Οικονόμου Λαυρεντίου Mpinga, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire. Επίσης, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο παράδειγμα της ακλόνητης πίστης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής Εικόνας στον υπαίθριο χώρο, ενώπιον του Ναού και του Επισκοπείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: