e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Α´ Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Εκκλησίας της Ελλάδος και Υπουργείου Τουρισμού για θέματα ανάπτυξης και προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων






Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου 2016, στο Υπουργείο Τουρισμού η Α´ Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και οι κ.κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Βασίλειος Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ενώ από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η κ. Ρούλα Κουρμέτζα και η κ. Μαρία Αγγέλου, Σύμβουλοι της κ. Υπουργού, καθώς επίσης ο κ. Σπύρος Παρθένης, η κ. Μαίρη Σιγανού, η κ. Γεωργία Κανάκη και ο κ. Γεώργιος Καλπίδης, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

Η ύπαρξη αυτής της «Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού» προβλέπεται από το «Πρωτόκολλο Συνεργασίας επί θεμάτων Αναπτύξεως και Προώθησης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» που υπεγράφη το 2013 μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού και αποσκοπεί στην καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία για την προβολή και ανάπτυξη του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Κατά την πρώτη αυτή Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής με την τρέχουσα σύνθεση, κι αφού επισημάνθηκε από τα Μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος το πλαίσιο συνεννόησης και δράσης των Μελών της εν λόγω Επιτροπής βάσει των άρθρων 3 και 4 του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και Εκκλησίας της Ελλάδος, καταρτίσθηκε από κοινού ένα πρώτο Σχέδιο Κοινών Δράσεων των δύο Φορέων που πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: