e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πούποβατς: "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο άνθρωπος του διαλόγου"


"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας άνθρωπος του διαλόγου και έχει έρθει εδώ για να ενθαρρύνει τον διάλογο", δήλωσε ο Σερβοκροάτης ηγέτης Μίλοραντ Πούποβατς στο Ζάγκρεμπ την Παρασκευή, 9.9.2016, άμα τη αφίξει στην Κροατία του πνευματικού ηγέτη των Ορθοδόξων. 

"Είναι ένας άνθρωπος του διαλόγου, που ενθάρρυνε επίσης το διάλογο σε μια εποχή που δεν υπήρχε διάλογος μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως μεταξύ των Καθολικών και των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Κροατία", δήλωσε ο Πούποβατς στους δημοσιογράφους μετά την παρουσία του σε Συνέδριο για το Ολοκαύτωμα του Γιασένοβατς.

"Έχει έρθει για να μας δώσει το θάρρος να μην ξεχνάμε την ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους σε περιόδους εγκλήματα, και το Γιασένοβατς ήταν χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν όχι μόνο κατά τον 20ό αιώνα. Αλλά το Γιασένοβατς μάς δίνει επίσης την ευκαιρία να ανυψώσουμε τους εαυτούς μας προς την αμοιβαία συγχώρεση, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", δήλωσε ο πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πούποβατζς επίσης τόνισε: "Δεν θα σχολιάσω σχετικά με την αποτυχία των ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων για να παρακολουθήσουν τη συγκέντρωση. Ο καθένας που έχει αισθανθεί την ανάγκη να βρίσκεται εδώ, είναι εδώ και η κρατική ηγεσία θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα μηνύματα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά τις προγραμματισμένες συνομιλίες μαζί του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: