e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ στο "Νυχθημερόν" [video]




Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ στον π. Παναγιώτη Καποδίστρια, για λογαριασμό του ηλεκτρονικού περιοδικού "Νυχθημερόν", το εσπέρας της 17ης Δεκεμβρίου 2016, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, όπου διέμενε κατά το τριήμερο του Πολιούχου του Τζάντε. 

Η συνομιλία αφορούσε α) στην επίσκεψή του στη νήσο του Αγίου Διονυσίου - Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, β) το άλυτο επί τόσες πια δεκαετίες εθνικό ζήτημα του Κυπριακού, επί του οποίου -ως γνωστόν- ο ίδιος υψώνει φωνή στεντόρεια, αλλά και γ) την κορυφαία στιγμή της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας του 21ου αιώνα, δηλαδή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (Κρήτη 2016). Κατ' αυτή την πολυσήμαντη σύγκληση ο ίδιος στοιχήθηκε στο πλευρό της πλειονοψηφίας των Ορθοδόξων, μαχόμενος υπέρ της Ενότητος και του Διαλόγου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα πρόσχαρος, μειλίχιος και με σοφία και εμπειρία απάντησε στα ερωτήματα του Νυχθημερόν. Εννοείται, τα ερωτήματα θα ημπορούσαν να είναι περισσότερα ή χρήση υποερωτημάτων, κρίθηκε όμως καλόν, η παρουσίαση να είναι συνοπτική για την καλύτερη παρακολούθησή της από το ευρύ κοινό των αναγνωστών μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: