e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή Ε΄ Λουκά 2017 εν Βανάτω Ζακύνθου με ανάμνηση του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος (1673)


Κυριακή Ε΄ Λουκά, 5 Νοεμβρίου 2017, στον Ενοριακό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Στο κέντρο της Ευχαριστιακής Συνάξεως δέσποζε η ηγιασμένη μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος (σε μεγάλη Εικόνα - δέηση Μαύρας Αβούρη), αναμιμνησκόμενοι το θαύμα της σωτηρίας της Κέρκυρας από τη μάστιγα της Πανώλους, το 1673. Η εορτή αυτή στην Κέρκυρα ονομάζεται "Πρωτοκύριακο", διότι τελείται κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. 
     Στην σημερινή θ. Λειτουργία, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε επίκαιρα περί του "Πρωτοκύριακου", έψαλαν δε οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Κλάδης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Διονύσιος Μούσουρας.










































Δεν υπάρχουν σχόλια: