e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο ιστότοπος "Zante News Time" για τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του "Αληθώς"


Ευχαριστούμε τους συντελεστές του ενημερωτικού ιστότοπου Zante News Time, ότι ευγενώς κάλυψαν δημοσιογραφικά τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ, της περασμένης Κυριακής (26.3.2017). Δείτε σχετικά ΕΔΩ!

Συνάντηση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο στο Κίεβο και τον Έλληνα Πρέσβη


Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελείται από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος αυτού, που βρίσκεται στο Κίεβο συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UΙΤΤ 2017 (29-31 Μαρτίου 2017), είχε συνάντηση χθες, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Ονούφριο στην έδρα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, εντός της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. 
Κατά την ωριαία και πλέον συνάντηση στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου ο Γραμματεύς Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος μετέφερε καθηκόντως τις αδελφικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενημέρωσε με αφορμή την συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου στην Διεθνή Έκθεση UΙΤΤ 2017 για τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου, ενώ μετέφερε και τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου αυτού, για την συμμετοχή δι’ εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ουκρανίας στο πρόσφατο Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που έλαβε χώρα στην Λεπτοκαρυά Πιερίας τον Νοέμβριο του 2016.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Ονούφριος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιφώνησε τον π. Σπυρίδωνα ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αγαστή συνεργασία των δύο Εκκλησιών και επαινώντας το έργο του Συνοδικού Γραφείου. Ακολούθησε συζήτηση, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα και οι τρόποι της περαιτέρω ανάπτυξης των προσκυνηματικών επισκέψεων μεταξύ των πιστών, κληρικών και λαϊκών, των δύο Εκκλησιών διά των αρμοδίων Συνοδικών Γραφείων επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
Μετά το πέρας της συναντήσεως, και κατ’ εντολήν του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ονουφρίου, στέλεχος της τοπικής Εκκλησίας ξενάγησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ιερό προσκύνημα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου εκτίθενται προς προσκύνηση δεκάδες άφθαρτα λείψανα αγίων μοναχών και ασκητών της περιοχής.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κίεβο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Γεώργιο Πουκαμισά. Ο π. Σπυρίδων μετέφερε στον νέο Πρέσβη τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για τα νέα του καθήκοντα και εν συνεχεία τον ενημέρωσε για το έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως υπήρξε γόνιμη συζήτηση εφ’ όλων των επιμέρους θεμάτων που άπτονται της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Το βράδυ τα μέλη της Αντιπροσωπείας, συνοδευόμενα και από τον Διευθυντή ΕΟΤ Μόσχας και ΚΑΚ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, συμμετείχαν στην ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, στον κατάμεστο από πιστούς Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Άνω Λαύρας.
Ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου στο Κίεβο, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού UΙΤΤ 2017, θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου 


Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου συμμέτοχοι στο Πρόγραμμα "Η Ελληνική Επανάσταση στο Μουσείο Σολωμού" [2ο μέρος]


Aπό την επίσκεψη της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου σήμερα, 30 Μαρτίου 2017, για το Πρόγραμμα "Η Ελληνική Επανάσταση στο Μουσείο Σολωμού". Η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη ήταν ολοπρόθυμη να δεχθεί τους μαθητές και να τους μιλήσει για τα μοναδικά και θαυμαστά εκθέματα, τα οποία σχετίζονται με τον κοινό αγώνα των συνΕλλήνων για την Εθνεγερσία.
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου συμμέτοχοι στο Πρόγραμμα "Η Ελληνική Επανάσταση στο Μουσείο Σολωμού" [1ο μέρος]


Aπό την επίσκεψη της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, στις 29 Μαρτίου 2017, για το Πρόγραμμα "Η Ελληνική Επανάσταση στο Μουσείο Σολωμού"Η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη ήταν ολοπρόθυμη να δεχθεί τους μαθητές και να τους μιλήσει για τα μοναδικά και θαυμαστά εκθέματα, τα οποία σχετίζονται με τον κοινό αγώνα των συνΕλλήνων για την Εθνεγερσία.

Ο ιστότοπος "orthodoxia.info" για τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του "Αληθώς"


Ευχαριστούμε τους συντελεστές του ενημερωτικού - εκκλησιαστικού ιστότοπου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.INFO, ότι ευγενώς κάλυψαν δημοσιογραφικά τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ, της περασμένης Κυριακής (26.3.2017). Δείτε σχετικά ΕΔΩ!

Η εφημερίδα "Ημέρα Ζακύνθου" για τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του "Αληθώς"


Ευχαριστούμε τους συντελεστές της καθημερινής εφημερίδας ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ότι στο φ. 5411 της Τετάρτης 29ης Μαρτίου 2017, σ. 10, κάλυψαν δημοσιογραφικά τη θεομητορική - μεγαλοβδομαδιάτικη βραδιά του Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ, της περασμένης Κυριακής (26.3.2017). Και σε άλλα!