e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων για τους μαθητές των Σχολείων του Μπανάτου


Πρωί Παρασκευής, 30ής Μαρτίου 2018, στον Ναό της Παναγούλας στο Μπανάτο, τελέστηκε η καθιερωμένη Προηγιασμένη Λειτουργία για τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων της περιοχής. Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Αποστολόπουλος, Εφημέριος Τραγακίου. 
     Εκκλησιάστηκαν αφενός μεν τα πλείστα των παιδιών του Γυμνασίου Βανάτου, αφετέρου δε, όχι πλέον όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου (όπως άλλοτε), αλλά μια μικρή αντιπροσωπεία τους. 
     Μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων σχεδόν όλα τα παιδιά, ο δε π. Παναγιώτης ομίλησε δι' ολίγων προς το νεανικό εκκλησίασμα, αναφερθείς στην ασκητική χρεία των δρώμενων της Μεγάλης Εβδομάδας εν όψει Πάσχα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Όπως καταφεύγει κάποιος σ' ένα γυμναστήριο για να διαμορφώσει εύρωστο και όμορφο σώμα, έτσι χρειάζεται να συχνάζει στον Ναό -ιδιαίτερα κατ' αυτή την περίοδο- ώστε να γυμνασθεί ψυχοπνευματικά και να μορφωθεί εις Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα!" 
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: