e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πλήθη λαού στη Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου ανά την πόλη της Ζακύνθου [φωτογραφίες + video]


Εσπέρας 24ης Αυγούστου 2018, στην πόλη της Ζακύνθου από τη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Δόξη και τιμή λιτανεύτηκε το "Άγιο Κορμάκι", συναντώντας ευλαβείς προσκυνητές, μάτια ικετεύοντα χιλιάδων προσκυνητών, διάχυτη ευλάβεια και κατάνυξη. 
     Της λιτανεύσεως προέστησαν οι Αρχιερείς, οι οποίοι βρίσκονται φιλοξενούμενοι στη Ζάκυνθο εκ περάτων, πλαισιώνοντας τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. 
     Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής (ο και Βουλευτής Ζακύνθου), ενώ παρέστη και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 
     Παρών ήταν -όπως κάθε χρόνο- και ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών της Επτανήσου Σεβ. κ. Ιωάννης Σπιτέρης. 
     Σημειωτέον ότι στο τέλος της επίσημης λιτής και μετά την καθιερωμένη Δέηση στα Προπύλαια του Ναού του τιμωμένου Αγίου, κάηκαν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, τα οποία ενθουσίασαν τα πλήθη! Ακολουθούν σχετικές μαγνητοσκοπήσεις από την Ionian TV.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: