e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Πάσχα 2019 στο Παρίσι και το Μονακό
















Με ενθουσιασμό εορτάσθηκε το Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας απ’ άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας και του Πριγκιπάτου του Μονακό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος στον Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων και ο Θεοφ, Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας έψαλε το "Χριστός Ανέστη" εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσέτρεξε να συνεορτάσει και να συμμετάσχει στην Τελετή της Αναστάσεως στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ι. Ναό των Παρισίων.


Ο Σεβασμιώτατος αφού μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στους πιστούς και προσέφερε τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.










Δεν υπάρχουν σχόλια: