e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ουκρανίας στο ίδιο έδρανο για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας


Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, έλαβε μέρος, στο ίδιο έδρανο με όλους τους εκπροσώπους του Συμβουλίου των εν Ουκρανία Εκκλησιών και των άλλων θρησκειών, στην επίσημη τελετή Ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου (Verkhovna Rada) της Ουκρανίας, στις 20 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν οι πρώην Πρόεδροι της Ουκρανίας Λεονίντ Kravchuk (1991-1994), Λεονίντ Κούτσμα (1994-2005), Βίκτορ Γιούστσενκο (2005-2010), Πέτρο Poroshenko (2014-2019), εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και πλήθος ξένων προεκσεκλημένων. 

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αν με εβραϊκή καταγωγή, ορκίστηκε υποταγή στην Ουκρανία στο Ευαγγέλιο Peresopnytsia (ουκρανική μετάφραση της Καινής Διαθήκης του 16ου αιώνα) και το Σύνταγμα της Ουκρανίας

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, να φροντίσει για το καλό της πατρίδας και την ευημερία του ουκρανικού λαού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι έτοιμος να πάρει περίπλοκες αποφάσεις, χάνοντας ακόμη και τη θέση του, για να σβήσει η φωτιά του πολέμου στο Ντόνμπας, ερχόμενος σε διάλογο για την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων στην πατρίδα και των χαμένων εδαφών. Σε κάθε περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο την εδαφική επικράτεια της χώρας.

[Επιμέλεια κειμένου, με πηγές από ουκρανικά ΜΜΕ: π. Παν. Καποδίστριας]






Το Ευαγγέλιο Peresopnytsia







Δεν υπάρχουν σχόλια: