e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Προεορτάζοντας -κατά παράδοσιν- τον Άγιο Χαράλαμπο στον Πύργο της Ηλείας


Με τον προσήκοντα σεβασμό και την ιδιαίτερη τιμή όπως άλλωστε αρμόζει στον προστάτη και Πολιούχο της πόλης του Πύργου Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη, πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με την τοπική μας παράδοση όπως κάθε χρόνο,  η ανάβαση της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας του από το Ιστορικό Παρεκκλήσιο, εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής. 

Την Ιερή εικόνα συνόδευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από οικείο Μητροπολίτη Ηλείας Σεβ. Γερμανό και πλήθος ευλαβών Χριστιανών, κάτω από του ήχους της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Απόλλων», ενώ την υποδέχθηκε έξωθεν του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός και αφού την ενθρόνισε εντός του Ναού, ακολούθησε ο Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασιών υπό των προαναφερομένων Ιεραρχών. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. 

Κατά την παραμονή της Ιερής Εικόνας εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, θα τελεσθούν μία σειρά Θρησκευτικών εκδηλώσεων και Ιερών ακολουθιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο Κυριακή  9 και Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου που εορτάζεται η ιερή και σεβασμία μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης και την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού. H θαυματουργός εικόνα θα επιστρέψει και πάλι εις το Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους,  κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.





























Δεν υπάρχουν σχόλια: