e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

"Τη μιά των σαββάτων και των θυρών κεκλεισμένων" ο Εσπερινός της Αγάπης 2020 στο Μπανάτο [photos]


"Τη μιά των σαββάτων και των θυρών κεκλεισμένων", κατά την ρήση του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, για τον φόβέγινε σήμερα το εσπέρας (Πάσχα 2020), ο καθιερωμένος Εσπερινός της Αγάπης στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου. 
     Επειδή μάλιστα δεν ήταν δυνατόν να γίνει η πατροπαράδοτη λιτάνευση των Εικόνων της Αναστάσεως και της Θεομήτορος, έγινε εντός του Ναού τρις λιτανεία των εν λόγω Εικονισμάτων. Σημειωτέον λιτανεύτηκε η παλαιά Εικόνα της Παναγούλας, αυτή της Ευρέσεως, η οποία φυλάσσεται σε χρυσοξυλόγλυπτο εικονοστάσιο. 
     Προ της απολύσεως έγινε Δέηση ενώπιον της Παναγίας υπέρ αποκαταστάσεων των εν ασθενεία και μακρονοσία ευρισκομένων και αποδρομής του Λοιμού.
     Την επίκαιρη ομιλία της ημέρας έκανε ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, το δε Ψαλτήριο τίμησαν οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Δημήτριος Παπαδάτος.
     Η όλη Ακολουθία μεταδόθηκε live διαδικτυακά, μες από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube. Υπάρχει ΕΔΩ!

[Ακολουθούν φωτογραφίες του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια:]





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: