e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Αναστάσιμη Νυκτολειτουργία τιμώντας και τον Άγ. Σπυρίδωνα εν Βανάτω Ζακύνθου, κεκλεισμένων των θυρών [photos]

 

Σαββατόβραδο 12ης Δεκεμβρίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω πραγματοποιήθηκε αφ' εσπέρας η Κυριακάτικη Λειτουργία, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό και τον Όρθρο, εν είδει Νυκτολειτουργίας ή Μικρής Αγρυπνίας. Άπαντα έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις του κράτους για την μη περαιτέρω διάδοση του φονευτή Κορονοϊού. 

Παράλληλα συνεορτάσθηκε η πανσέβαστη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος. Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς και ιεροκηρυκτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας. Ο ίδιος προσκόμισε στο Ναό μια Αρτοκλασία, ενώ μιαν επιπλέον προσκόμισε ο ιερόπαις Σπύρος Δρογγίτης με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του. πριν την απόλυση αναπέμφθηκε δέηση υπέρ απαλλαγής της οικουμένης από τον θανατηφόρο Λοιμό.

Η Ευχαριστιακή Σύναξη μεταδόθηκε μες από το Κανάλι της Ενορίας στο YouTube, οι δε ενδιαφερόμενοι μπορούν να την δουν ΕΔΩ.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: