e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τιμώντας ευλαβικά την Αγία Κυριακή στα Μαριναίικα Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Τρίτης, 7ης Ιουλίου 2020, στο εξωκλήσι της Βαγγελίστρας (της οικογενείας Αβούρη), στους ελαιώνες του φιλόξενου συνοικισμού Μαριναίικων Μπανάτου, για θεία Λειτουργία προς τιμήν της σήμερον εορταζομένης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη πραγματοποιήθηκε, τρόπον τινά εκ μεταθέσεως, επειδή δεν κατέστη δυνατό να γίνει κατά την παρελθούσα δεινή περίοδο της Καραντίνας εκ του Κορονοϊού. 

Η Αθληφόρος Αγία Κυριακή τιμήθηκε λαμπρά στον Πύργο της Ηλείας


Γράφει ο Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα καθώς επίσης με την παρουσία πλήθους φιλέορτων  Χριστιανών, εορτάσθηκε και φέτος στον Πύργο Ηλείας, η σεβάσμια και ιερή μνήμη της λαοφιλούς Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της Αθληφόρου. Η Αγία και Μεγαλομάρτυς Κυριακή είναι ένα από τα αμέτρητα Ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας μας, η οποία πότισε με το αίμα της την Εκκλησία του Χριστού. Πρότυπο ζωής για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό  η οποία με την πίστη της κέρδισε την αθανασία και με την θυσία της στερέωσε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, γνωρίζοντας ότι αξίζει κάθε θυσία προκειμένου να αποκτήσουμε την αιώνια ζωή. Δια του φρικτού μαρτυρίου της, κατά το οποίο υπήρξε το ίδιο ηρωϊκή με τους άνδρες, έφυγε για την Άνω Ιερουσαλήμ ως αγνή και καλλιπάρθενος νύμφη του Χριστού, ενώθηκε η μακάρια ψυχή της με τον Νυμφίο της Χριστό, αιωνίως και κατέστη έτσι ένα εύοσμο άνθος πίστεως, ευσέβειας, αγνότητας, ηρωϊσμού και καρτερίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

Βαρθολομαίος για θυσίες και προσφορά των γυναικών στην Εκκλησία. Μνήμη Πατριάρχου ΑθηναγόρουΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


Οικουμενικός Πατριάρχης: Αι εορταί Αγίων και Μαρτύρων γυναικών είναι ευκαιρία διά να ενθυμηθώμεν την μαρτυρίαν, τας θυσίας και την προσφοράν των γυναικών εις την Εκκλησίαν

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στο φερώνυμο εξωκλήσι του Καλλιτέρου Ζακύνθου


Πρωί Τρίτης, 7 Ιουλίου 2020, στο πανηγυρίζον σπηλαιώδες εξωκλήσιο της Αγίας Μάρτυρος Κυριακής, μετόχιο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, κείμενο στην περιοχή Καλλιτέρος Ζακύνθου, έγινε θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Μάρτυρος, λειτουργούντων -εκ μέρους των Αδελφών της εν λόγω Μονής- των πατέρων Σεραφείμ Κονίδη και Γεωργίου Χρυσικόπουλου, ενώ την ομιλία έκανε ο θεολόγος Διονύσιος Ζαφειρόπουλος. Ακολούθησαν εόρτια κεράσματα.

Πατριαρχική Χοροστασία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγ. Κυριακής Κοντοσκαλίου [video]


Πρωί 7ης Ιουλίου 2020, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της Κοινότητος Κοντοσκαλίου, απ' όπου και το σχετικό βίντεο. 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Ισλαμιστής εσχατολόγος μιλά για το μέλλον της Κωνσταντινούπολης και της Αγιά Σοφιάς [video]


Μια παράδοξη φωνή κατά της προοπτικής μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προερχόμενη από τον ισλαμικό κόσμο, είναι αυτή του Imran Nazar Hosein, ισλαμιστή εσχατολόγου και φιλοσόφου. Ένα βίντεο μάλιστα με τις απόψεις του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο αναδημοσιεύουμε ακολούθως, χάριν του πλουραλισμού. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με προφητεία του Κορανίου, η Κωνσταντινούπολη (σημειώστε ότι δεν την ονομάζει "Ιστανμπούλ") θα αποδοθεί εντέλει στους Έλληνες.