e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Άγια Θεοφάνια 2021 για τους σλαβόφωνους στη Μητρόπολη Σηλυβρίας

Με τη συμμετοχή Ρωμηών και σλαβοφώνων Ορθοδόξων πιστών εορτάσθηκαν, από τους ακολουθούντες το ιουλιανό ημερολόγιο, τα Θεοφάνια στην Ι. Μητρόπολη Σηλυβρίας. 
Το εσπέρας της Τρίτης, 19ης Ιανουαρίου 2021, στο επ' ονόματι της Παναγίας Σηλυβριανής και του Αγίου Νεκταρίου Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Οίκου εψάλη ο Όρθρος της εορτής και ακολούθως η Θεία Λειτουργία με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 
Ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Κασάπογλου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: