e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Φτάνει η μιζέρια και η εσωστρέφεια. Καλή μας Ανάσταση!

Επίκαιρο σχόλιο του π. Ιακώβου Βασιλείου

Ας μην αναλωθούμε άλλο και πρώτιστα εμείς οι κληρικοί στην απόρριψη όσων ο αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό συμφώνησαν για το Πάσχα. Ναι, σίγουρα δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά μέσα από όλες αυτές τις δεσμεύσεις και περιορισμούς, είναι ξεκάθαρο πως σίγησαν οι αρνητές της θείας Κοινωνίας, λόγω του σιέλου και του φόβου της διασποράς του ιού, σφράγισαν τα ρημαδοστόματά τους.

Στη συνέχεια, η πρόσβαση στους ναούς είναι ελεύθερη, ο καιρός προμηνύεται άριστος, οι αυλές μας ας γίνουν ομορφότερες, ας βρούμε χρόνο να δεχθούμε τις εξομολογήσεις των πιστών μας εμείς οι εφημέριοι, μακρυά από «πεφωτισμένους και προορατικούς» γεροντάδες.

Ας αναλωθούμε οι ίδιοι κι ας μεταφέρουμε στους ενορίτες μας την Χάρη του ιερού Μυστηρίου της Μετάνοιας και τέλος, μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης ας προσκαλέσουμε πάντας στο Ποτήριο της ζωής ... ακόμη και όσους μαύρισαν τη ζωή μας «σαλιαρίζοντας» με τα της διασποράς.

Φτάνει η μιζέρια, η εσωστρέφεια. Καλή μας Ανάσταση! Ας μας δώσει ο Θεός δύναμη να υπηρετήσουμε στις Ενορίες μας τον λαό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: