e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Στις 4 Ιουνίου η παρουσίαση των συλλεκτικών νομισμάτων για το 1821, από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των συλλεκτικών νομισμάτων που εκδόθηκαν, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, από την Εθνική Επιτροπή για τη διοργάνωση των εορτασμών της Επετείου στην Αυστραλία. 

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρεντφερν του Σύδνεϋ (242 Cleveland Street), σε ειδική εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό. 

Την επίσημη έναρξη της κυκλοφορίας των συλλεκτικών νομισμάτων θα κηρύξει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τη διοργάνωση των εορτασμών της 200ης Επετείου από την Ελληνική Επανάσταση. 

Το κοινό της εκδήλωσης θα έχει τη δυνατότητα αγοράς των συλλεκτικών νομισμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Να σημειωθεί ότι για συμβολικούς λόγους έχουν κοπεί 1821 ασημένια νομίσματα και αντιστοίχως 1821 χάλκινα.

Τα συλλεκτικά νομίσματα θα διατίθενται προς: $120 το ασημένιο νόμισμα, $60 το χάλκινο νόμισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: