e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε στο φόρουμ βετεράνων "Ουκρανία 30. Υπερασπιστές"

Στις 22 Αυγούστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνθηκε στο IV Διεθνές Φόρουμ Εθελοντών και Βετεράνων "Ουκρανία 30. Υπερασπιστές".

«Θυμόμαστε εκείνους τους στρατιώτες, εθελοντές, γιατρούς που υπερασπίζονται αυτήν τη γη από το 2013. Και σήμερα, καθώς αναγνωρίζουμε και τιμούμε αυτούς που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, θυμόμαστε επίσης εκείνους που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες για τη χώρα και το έθνος τους. Η μνήμη τους να λάμπει για πάντα. Σήμερα, η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι πλέον αδελφή Εκκλησία της νεοσύστατης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στέλνει τις ευλογίες της στην αρχαία σας χώρα, η οποία συνεχώς ανανεώνεται, πλένεται με αίμα, βάσανα και μεγάλες θυσίες, αλλά αυτή η γη έχει δώσει στους Σλαβικούς λαούς τα πάντα στην αγία ορθόδοξη πίστη τους. Ομορφιά και απέραντη σοφία», είπε ο Βαρθολομαίος.

Στο φόρουμ μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyi, η Υπουργός Βετεράνων Γιούλια Λαπουτίνα, βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εθελοντές και άλλοι.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, πραγματοποιούνται συνεδρίες «Εθνική Βιωσιμότητα. Βετεράνοι», «Βετεράνοι: διεθνής εμπειρία», «Ιστορίες επιτυχίας και ηγεσία στην κοινότητα των βετεράνων», «Βετεράνος αθλητισμός - το μονοπάτι της αποκατάστασης» (κινητήρια συνάντηση με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας στους Αγώνες των Πολεμιστών -2021). 

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας












Δεν υπάρχουν σχόλια: