e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Προεορτάσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού 2021 στη Μητρόπολη Αξώμης

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια προεορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.
Ιερούργησε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της διαρκούς παρουσίας του Τιμίου Σταυρού στη ζωή και τα έργα των ανθρώπων.
Κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Υψώσεως και στη συνέχεια μοιράσθηκαν άνθη, αφού το εκκλησίασμα ασπάσθηκε με ευλάβεια τον Σταυρό του Κυρίου.
Ο Σεβασμ. μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές και την αγάπη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: