e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ο Επιφάνιος Κιέβου σε ρωσόπληκτο χωριό της Ουκρανίας διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου [video-photos]

Στις 12 Απριλίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε το χωριό Peremoha, στην περιοχή Baryshiv του Κιέβου. 

Ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους πεσόντες υπερασπιστές της Ουκρανίας και επιθεώρησε τον Ναό της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, που καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος επιθεώρησε τα λείψανα αμάχων που καταστράφηκαν από τον Ρώσο επιτιθέμενο, μίλησε με την κοινότητα, τον στρατό και τους τοπικούς αξιωματούχους και παρείχε οικονομική βοήθεια, στην οποία συμμετείχε ευγενικά ο Αρχιεπίσκοπος Παμφυλίας Δανιήλ.

Επίσης για τις ανάγκες των κατοίκων παραδόθηκε φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Μητρόπολη Κιέβου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ, ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:













































Δεν υπάρχουν σχόλια: